p5parkeren Schiphol

Wat is er te doen in Maastricht?

Geplaatst op

Het zuiden van Nederland is erg populair met weekendjes weg. Steden als Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch worden door veel stelletjes, families en sportuitjes gezien als een leuke bestemming voor een aantal dagen weg. Nog zuidelijker ligt Maastricht, dat tegen de grens met België aan ligt. Maastricht is de laatste jaren een veel bezochte plek door zowel Nederlanders, Duitsers als  Belgen. Wat maakt Maastricht zo populair? In deze blog geven we je een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn!

Vrijthof

Het Vrijthof is het meest bekende plein in het centrum van Maastricht. Op dit grote plein vind je veel monumenten, terrassen en andere leuke locaties. De Sint Janskerk, Sint-Servaaskerk, het Generaalshuis en het stadspaleis zijn voorbeelden van een aantal monumenten die je op het Vrijthof kunt vinden. Daarnaast kun je hier terecht bij een aantal culinair hoogstaande restaurants en gezellige terrassen voor een hapje en een drankje. De meeste evenementen die in Maastricht worden gehouden vinden dan ook plaats op het Vrijthof. Want ons betreft dus echt een bezoekje waard!

Sint-Servaasbrug

Deze 13e-eeuwse brug is ook zeker de moeite waard. De Sint-Servaasbrug loopt over de rivier de Maas en staat icoon voor de stad Maastricht. Wil je een mooi uitzicht? Ga dan naar de Stenenwal en werp vanaf daar een blik naar de Sint-Servaasbrug. Je ziet vervolgens de brug, met het oude centrum van Maastricht op de achtergrond.

Boekenwinkel in de Dominicanenkerk

In het centrum van Maastricht bevindt zich de gigantische Dominicanenkerk. Deze kerk valt niet alleen op aan de buitenkant, maar is ook van binnen een opvallende verschijning. Middenin de kerk is er namelijk een boekwinkel gebouwd. Je vind hier werkelijk waar allerlei boeken en wanneer je bent uitgelezen en uitgekeken, kun je bijkomen met een heerlijke cappuccino of cheesecake.

Een auto huren in Maastricht is ideaal  om de stad en omgeving eenvoudig te kunnen verkennen. Zo zijn er een aantal prachtige natuurgebieden en parken in de omgeving van Maastricht. Met een auto kun je zowel het centrum als de omgeving van Maastricht in een aantal dagen tijd bezoeken.

Gerelateerde berichten

Een auto leasen? Dit is waarom!

Zakelijk een auto leasen klinkt erg interessant, maar is dat het ook? Je hebt vast weleens van andere mensen gehoord dat ze een auto leasen, maar je...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je veel tips en informatie over de wereld van reizen. Ook diverse tips over het parkeren (op Schiphol) passeren de revue. Blijf ons dus volgen.

Contactgegevens

Via info @ p5parkerenschiphol.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden